Biyografi...

26 Eylül 1960'ta Yusufeli-Artvin'de doğdu ve Artvin’li, özellikle de Yusufeli’li olmakla hep övündü. İlk ve orta öğrenimini Erzurum (Aziziye İlkokulu, Gazi Ahmet Muhtar Paşa Ortaokulu, Erzurum Lisesi) ve Bursa'da (Yıldırım Bayazıt Lisesi -Bursa) tamamladı. 1976 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesine başladı, ikinci yılında askeri öğrenci oldu. Nisan 1981 de dönemin yönetimi tarafından 12 Eylül 1980 sonrası kurulan Gülhane Askeri Tıp Akademisi Tıp Fakültesine zorunlu olarak transfer edildi. Tıp eğitimini 1983 yılında burada tamamladı.

Gülhane Askeri Tıp Akademisindeki stajyerlik dönemini 3.'lükle bitirdikten sonra 1984 yılında Bursa Işıklar Askeri Lisesi Revir Baştabipliğine atandı. Gülhane Askeri Tıp Akademisi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında 1986-1990 yılları arasında uzmanlık eğitimi aldı ve Aralık 1990 da Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı oldu. Aralık 1990 tarihinde Malatya Askeri Hastanesine Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olarak atandı.

Bu görevi sırasında KKK Lisan Okulu İleri Düzey İngilizce kursunu tamamladı. 1993 yılında yardımcı doçent ünvanı ile Gülhane Askeri Tıp Akademisi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında görev aldı. 1995 yılında yan dal uzmanlık sınavı sonrasında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatrik Onkoloji Bilim Dalında Çocuk Onkolojisi yan dal uzmanlık eğitimi aldı ve Kasım 1997 tarihinde Çocuk Onkolojisi Uzmanı oldu.

Aralık 1997 tarihinde Gülhane Askeri Tıp Akademisi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalındaki yardımcı doçentlik görevine döndü. Ağustos 1998 tarihinde Çocuk Onkolojisi Bilim Dalı yardımcı doçentlik görevine atandı. Kasım 1998 tarihinde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Doçenti ünvanını aldı.

30 Kasım 1998- 30 Kasım 1999 tarihleri arasında The University of Texas MD Anderson Cancer Center , Houston, Tx, USA'da Çocuklarda Kemik iliği Transplantasyonu, Lösemilerde yeni tedavi modaliteleri ve kordon kanı nakli konularında çalıştı.

Eylül 1999 tarihinde Gülhane Askeri Tıp Akademisi Çocuk Onkolojisi Bilim Dalı Doçentlik kadrosuna atandı. 25 Ocak 2000 tarihinde Bilim Dalı Başkanı olarak görevlendirildi. 30 Eylül 2004 tarihinde Profesör kadrosuna atandı. Mayıs 2010 tarihinde kendi isteği ile emekli oluncaya dek bu görevi yürüttü.

Mayıs 2004 tarihinde Ürgüp'te düzenlenen Türk Pediatrik Onkoloji Grubu (TPOG) Ulusal Kanser Kongresinde Kongre başkanlığı yaptı. 2003-2005 döneminde TPOG yönetim kurulu üyesi seçildi. Bir dönem TPOG yeterlilik kurulu üyeliği ve yeterlilik kurulu başkanlığı yaptı. 2013-2015 döneminde ikinci defa TPOG yönetim kurulu üyeliği yaptı.

Aralık 2014 tarihinde üniversite öğrencilerine karşılıksız eğitim bursu veren Sadise ve Mustafa Köseoğlu Sağlık, Eğitim ve Araştırma Vakfı’nı kurdu ve bu vakfın Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu başkanlıklarını yürütmeye başladı. 2004 yılından itibaren çocuk onkoloji alanında genç bilim insanlarını desteklemek amacıyla Sadise ve Mustafa Köseoğlu Pediatrik Onkoloji Genç Araştırmacı ödülünü vermeye başladı. Vakfın kurulmasından sonra vakıf tarafından verilmeye devam edilen bu ödül, TPOG ödülleri içerisinde en yüksek parasal değeri olan resmi ödül olarak yerini aldı. 

Mart 2015 tarihinde Gülhaneliler Sağlık Eğitim ve Dayanışma (GESDAV) Vakfı yönetim kurulunda görev aldı.

İngilizce bilmekte olup, yüzmeyi ve bisiklete binmeyi bilmemektedir (Ancak bunları öğrenmek için bir çabası da olmamıştır). Müzik, şiir, seyahat ve fotoğrafçılık ile aktif olarak ilgilenmekte olup 2012 yılından basılan bir şiir kitabı, Mayıs 2021’de basılan ve deneme yazılarını içeren “Pazar Yazıları” isimli kitabı, Macchu Pichu ve Elhamra Sarayını konu alan iki kişisel fotoğraf sergisi vardır. Denemelerini yayınladığı kitabının ve fotoğraf sergilerinin bütün gelirini öğrenci burslarında kullanılmak üzere vakfına bağışladı. Altmışın üzerinde ülkeyi ziyaret etti. Şiirlerinden altı tanesi Bestekar Abdullah Kantar, biri Dr. Hülya Kahraman, biri Dr. Hüsamettin Olgun, biri Coşkun Açıkgöz, bir diğeri de kendisi tarafından bestelendi. Bunlardan üç tanesi TRT Türk Sanat Müziği repertuarına girmiş olup diğerleri ise değerlendirme aşamasındadır.

Diş Hekimi Nurserin Köseoğlu ile evli olup, Aslıhan Dilara  (T.C . Viyana-Avusturya Büyükelçiliği İkinci Katibi) ve Op. Dr. Neslihan Dilrüba (Göz Hastalıkları Uzmanı-Johns Hopkins Üniversitesi, Baltimore, Maryland-ABD) adlarında iki kızı bulunmaktadır.


Okunma Sayısı : 24549